- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 12 November 2017
Kleine bakvorm
130 gr bloem
1 kleine ei
40 gr basterdsuiker
65 gr. Roomboter
1 mespuntje zout
Voor de vulling..
3 Elstar appels
30 gr suiker
10 gr maizena
100 gr. Homemade appelmoes
1/2 tl kaneel
Poedersuiker
Slagroom voor de deco.,
Baktijd 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden ..
Doe alle bovenstaande benodigdheden in de kneed kom
en kneed een zachte deeg..
Neem de deeg uit de kom en kneed deze nog eens met de hand door.
Maak een rol…
Neem 1 /3 van de deeg eraf.
Leg bakpapier op de bodem van de vorm…
Neem de deeg (1/3) en druk een gelijkmatige bodem met je handen in de vorm…
Deze bodem word later de deksel…
Neem de deksel met bakpapier uit de vorm ,en leg deze op een andere gladde ondergrond..
Zet de deksel in de koelkast tot verdere verwerking ..
Maak met de resterende deeg een mooie bodem met rand..
Van te voren eerst weer bakpapier op de boden van de vorm leggen…
De rand insmeren met roomboter..
Was en schil de appels.
Snijd ze in heel kleine stukjes.
Meng de appelmoes, de suiker,
kaneel en de maizena doorheen..
Verdeel dit op de zanddeeg bodem en leg voorzichtig de deksel erop..,
Ga met een brede mes langs de rand en haal de appeltaart uit de vorm..
Na het afkoelen wat poedersuiker eroverheen strooien en afwerken met slagroom toefjes…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.