Sandwich taartje

Preparation time
20 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Sandwich taartje

 

Voor een kleine vorm ..

6 sneetjes brood

1 blik tonijn in olijfolie

1/4 komkommer

1/2 tomaat

1/2 ui

Peterselie

Augurken

Wortel

1/2el homemade tomatenpuree

1 el mayonaise

1 el mosterd

Zout

Peper uit de molen

 

Voor de afwerking..,

2 el mayonaise

4 el roomkaas

Kruiden

Zout

Peper

 

Tomaatjes , ei, radijs en peterselie ..,

 

Bakpapier

 

Kook 1 ei

Snijd de augurken , de komkommer , het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes

Rasp een wortel in korte sliertjes .

Snijd de korstjes van het brood af (ik maak er croutons van )

 

Doe de tonijn met de ui en augurken , mayonaise, mosterd, tomatenpuree en peterselie in de blender tot een smeuïge massa pureren .

 

Leg bakpapier op de bodem van een ronde bakvorm .

Beleg deze met het het brood

Je kunt de sneetjes altijd in stukken snijden en an elkaar leggen… vul een gedeelde van het tonijn mengsel op de eerste laag brood en verdeel het netjes .

Nu doe je een 2 e laag brood erop .. en weer verdeel je het tonijn mengsel maar nu doe je ook een laagje van de geraspte wortel er bovenop ..

Zo ga je door tot het op is..) ik had 3 lagen in de kleine vorm…

De laatste laag is brood

Doe plastiek folie overheen en zet het in de koeling…

Neem de roomkaas ,mayonaise ,zout, peper en kruiden …

bieslook peterselie hak je heel fijn.

Meng alles goed door elkaar en klop het tot een zachte crème…

Smeer je taartje nu af met de crème en werk het af met de groentes..,en het ei

Zet het een paar uur   ( of over nacht) in de koelkast…

Smaakt heerlijk en is toch weer iets feestelijker aks een gewone sandwich  ..

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!