- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 12 October 2017
Voor de deeg
550 gr meel
10 gr gist
1/2 tl suiker
1tl zout
200ml water
50 ml melk
Verroer de gist in het water/ melk mengsel met de suiker en voeg het meel aan toe
Kneed 10 minuten met de machine…
Zo nodig meer meel aan toevoegen …
Laat de deeg 30 minuten rijzen ..
Voor de vulling
1 grote ui fijn gesneden
2 t knoflook fijn gehakt
Stukje verse gember fijn gehakt
1 hete pepertje fijn gehakt
1/2 rode en groene paprika fijn gesneden
Gekookte kleingesneden aardappeltjes gekruid met paprika en tijm
Zout
Komijn
Sap van 1/2 citroen
1/2 tl gedroogde munt
Peterselie
Bak eerst de ui, knoflook, gember en hete peper in wat olijfolie aan
Voeg de rest aantoe en laat alles zacht bakken
Laat het afkoelen
Deel de deeg in vieren.
Vorm bolletjes en rol deze iets uit .
Doe een
Paar lepelvan de vulling erop en maak daar weer en bol ervan..
Druk de bol zachtjes uit tot een mooi rond broodje…
Bak het brood 20 minuten op 220 graden en vet het na het bakken in met wat olijfolie ..
Je kunt het brood ook groter uitrollen met de deegrol en in de koekenpan bakken…
Beide lekker..maar mijn voorkeur gaat uit naar de oven gebakken brood..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.