- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 17 June 2017
Bruinbrood…
350 gr. Volkorenmeel
200 gr bloem
1/2 klontje gist
1 1/2 tl zout
1/2 tl suiker
200 ml lauw water
200 ml melk
30 gr roomboter
Kruiskummel en grof zeezout..
Los de gist op in het vocht en voeg de suiker aan toe..
Doe de rest erbij en kneed de deeg 8 minuten….
Is de deeg te plakkerig voeg dan wat meel aantoe ..
Vet je handen in met olie en maak een bol van de deeg…
Strooi wat meel overheen en laat de deeg 1 uur rijzen…
Vorm het brood…rond of langwerpig…strooi wat zaadjes en zout overheen …
Laat het brood nog eens 30 minuten rijzen…
Wil je kuiltjes in je brood doe dat met vochtige vingers…
Bak de broden op 220 graden in de voorverwarmde oven…baktijd..30 minuten
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.