Nectarine kruimel cake…

Preparation time
10 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Nectarine kruimel cake…

Nectarine/ kruimel cake…zonder ei…

350 gr bloem
1 pakje bakpoeder
Snufje zout
80 gr suiker ( wie wil kan natuurlijk meer nemen)
3 tl homemade vanillesuiker
250 ml melk
80 ml olie
12 halve Nectarines ( ik had nog zelf geconserveerde van vorig jaar genomen )
Maar rijpe en verse nectarines zijn altijd het lekkerst..)
Poedersuiker…
Amandelschijfjes
Voor de kruimeldeeg…en deze maak je eerst…!
75 gram bloem
75 gram roomboter
75 gram suiker
1/4 tl bakpoeder
Maak van de bloem,bakpoeder ,suiker en roomboter een mooie kruimeldeeg…
Hoe beter je alles verwerkt , des te beter de kruimels worden…
Hiervoor kun je het beste je handen gebruiken..
Zet de deeg afgedekt in de koelkast…
Na ongeveer 30 minuten haal je de deeg uit de koelkast en maak je kruimels ervan..
Daarna meng je de amandelschijfjes voorzichtig doorheen…
Neem een ronde of vierkante bakvorm…
Leg bakpapier op de bodem van de vorm..
Vet de zijkanten van de vorm in met roomboter ..
Verwarm de oven op 200 graden  ..
Zeef het bloem in een kom..
Doe het bakpoeder erbij en het zout…
Meng het door elkaar..
Doe nu de rest erbij en roer het tot een gladde beslag…
Vul de deeg in de vorm en strijk het glad..
Doe de 1/2 nectarines op het beslag zetten…
Doe de kruimels overheen verdelen…
Strooi nog wat extra amandelschijfjes over het gebak en bak het 30 minuten op 200 graden ( zonder hete lucht)
Haal het baksel uit de oven en laat het afkoelen…
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!