- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 12 May 2017
320 gr bloem
1 pakje bakpoeder
Snufje zout
100 gr suiker ( wie wil kan natuurlijk meer nemen)
3 tl homemade vanillesuiker
250 ml melk
80 ml olie
5 stangen grote rabarber
8 grote aardbeien
Poedersuiker…
Amandelschijfjes
Schil en snijd de gewassen rabarber in niet al te grote stukken…
Doe daar 2 el suiker overheen en roer het goed onder de rabarber…
Zet het 2 uur in de koeling en laat de rabarber uitlekken in een zeef..
Neem een ronde of vierkante bakvorm…
Leg bakpapier op de bodem van de vorm..
Vet de zijkanten van de vorm in met roomboter of olie..
Verwarm de oven op 200 graden ..
Zeef het bloem in een kom..
Doe het bakpoeder erbij en het zout…
Meng het door elkaar..
Doe nu de rest erbij en roer het tot een gladde beslag…het kan zo met de hand..
Vul de deeg in de vorm en strijk het glad..
Doe de rabarber en de gehalveerde aardbeien overheen verdelen…
Strooi de amandelschijfjes over het gebak en bak het 30 minuten op 200 graden
( zonder hete lucht)
Haal het baksel uit de oven en laat het afkoelen…
Het zure van de rabarber en het zoete van de aardbijen is een heek frisse combinatie..
Serveer het met slagroom…
Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.