- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 15 February 2017
· ½ aubergine, in dunne plakken
· 2 eetlepels olijfolie
· ½ courgette, in dunne plakken
· 1 zoete aardappel, geschild en in dunne plakken
· Een handvol basilicumblaadjes
Voor de saus
· 10 gram boter
· 10 gram bloem
· 50 ml water
· 20 ml slagroom
· Nootmuskaat
· 20 gram Parmezaanse kaas, in krullen
Schil en kook de zoete aardappel.
Snij de aubergine, de courgette en de zoete aardappel in dunne plakken.
Smelt de boter voor de saus op een laag vuur en voeg al roerend de bloem toe.
Laat 1 minuut al roerend garen. Voeg een beetje bij beetje water toe en breng al roerend aan de kook.
Kook zachtjes door tot de saus gebonden is. Roer de room erdoor en laat nog 1 minuut koken. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en peper.
Verhit een beetje van de olie in een grillpan en gril de courgette- en zoete aardappel plakken om en om bruin en gaar.
Gril de aubergine plakken om en om bruin. Voeg af en toe wat olie toe om de pan goed vet te houden.
Schep op elk bord een lepel saus en maak mooie stapeltjes van de groenten met daartussen een beetje saus. Garneer met de basilicumblaadjes en in krullen geschaafde Parmezaanse kaas.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.