- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 29 January 2017
Gevuld brood
200 gram volkoren tarwemeel
200 gram fijne griesmeel ( smida )
600 gram witte meel
1 klontje gist
200 ml melk
500 ml lauw water
3 tl zout
2 tl honing
Extra…
Witte meel
Olie
Sesam
60 gram Gesmolten roomboter
Feta kaas
Peterselie
Geraspte oude kaas
1 los geklopt ei
Was en snijd de peterselie..
Verkruimel de feta kaas en meng de peterselie doorheen..
Doe de melk bij het water…
Roer de honing en de gist doorheen..
Vermeng het meel en voeg het zout aantoe..
Roer het meel door het vocht en kneed 5 minuten de deeg met de k.machine..
Tot die helemaal los komt van de kneedkom
Laat de deeg 35 minuten rijzen…
Kneed de deeg nog eens goed door en laat deze opnieuw 45 minuten rijzen…
Doe wat meel op de werkplank strooien..
Vet je handen in met olie en haal de deeg uit de kom.
Verdeel de deeg in 4 delen
Laat de deeg weer 5 minuten risten onder een doek..
Rol iedere bol deeg uit tot dunne lap….
Verdeel daar 3 el gesmolten roomboter overheen…en daarna een deel van de
Feta kaas met peterselie….
Vouw nu de ene kant van de deeg na het midden en de andere kant overheen..
Nu de bovenkant tot het midden en de onder op de bovenkant…
De vouw methode zoals bij het vouwen van lemsimn….
Als je alle vier bollen hebt gevuld en gevouwen laat je ze even weer 5 minuten rusten..
Nu rol je de pakjes voorzichtig uit ..zie foto..
Bestrijk iedere brood met het los geklopt ei en strooi wat sesam zaadjes overheen.
Plaats de gevulde broden op een bakplaat en laat ze weer even rusten..
Verwarm intussen de oven op 200 graden en bak de broden 25 /30minuten..
Heerlijke zachte broden van binnen en de buitenkant wat krokant..
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.