- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 16 January 2017
Bagels…
150 gram spelt volkoren meel
350 gram tarwemeel…
1/2 klontje gist
100 ml karnemelk
250/275 ml lauwwarm water
1 tl zout
1 tl honing
Opgeklopt eiwit om de bagels mee in te smeren
Sesam
Maanzaad..
Verkruimel de gist en verroer deze met de honing en 250 ml lauwwarm water de karnemelk en het olie…
Vermeng het meel met elkaar en voeg het zout aan toe..
Voeg het toe in kleine hoeveelheden tegelijk en kneed dit voor ongeveer 6 minuten in een keukenmachine tot stevig en glad…
Laat de deeg 45 minuten rijzen…
Bedek je werkplank met meel….
Stort de deeg erop en kneed deze nog eens goed door…
Maak 8 gelijk grote bolletjes en bestuif deze met meel…
Laat ze 10 minuten rijzen onder folie…
Druk ieder bolletje iets plat en maak met je vinger een gat in het midden ..
Draai de bagel op je vinger zodat het mooi glad word..
Breng ruim water aan de kook met wat zout….
Kook iedere bagel aan beide kanten 1 minuut en leg ze daarna op een bakplaat die hebt voorzien van bakpapier..
Bestrijk de bagels met opgeklopt eiwit en strooi wat zaden overheen..
Bak de bagels 25 minuten op 200 graden….zonder hete lucht..
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.6]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.