Koffiebroodjes met noten rozijnen vulling..

Preparation time
60 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Koffiebroodjes met noten rozijnen vulling..

475/500 gram bloem

1/2 klontje gist
50 gram roomboter
1 ei
1/2 tl zout
4 el suiker wie meer wil ,kan meer toevoegen
200 ml melk
Voor de vulling..
Smelt 50 gram roomboter..
1/2 kopje rozijnen (ik snijd ze door midden als het grote zijn)
1 el kaneel
2 el suiker ( wie het zoet wil kan meer nemen)
1 kopje gemalen amandelen en hazelnoten…fijn gemalen
Vermeng alles tot een smeuïg pasta…
Voor de afwerking..
Verwarm je 3 el abrikozen gelei…
Poedersuiker
Verwarm de melk en smelt de boter en los de suiker erin op…
Giet het melkmengsel in de kom van de kneedmachine en voeg de gist aan toe…
Verroer alles goed met elkaar tot de gist is opgelost…
Doe nu het ei en het zout erbij…
Roer 450 gram bloem doorheen en kneed dan 7 minuten met de machine…
De deeg is plakkerig …voeg nu de rest van het bloem aan toe ( doe dit rustig ,beetje voor beetje..soms heb je iets meer of juist iets minder nodig)en kneed 2 minuten verder…de deeg komt nu los van de kom….
Laat de deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats…
Strooi wat bloem op de werkplank en rol de deeg uit tot een mooie vierkante lap…
Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over de deeg en rol het straks op…
Snijd ongeveer 2 cm dikke plakken van de rol…en plaats deze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier…
Dek de koffiebroodjes af met folie en laat ze nog eens 35 minuten rijzen…
Bestrijk ze met losgeklopt ei …
Bak de broodjes 20/25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden ..
Bestrijk de koffiebroodjes nog warm met de abrikozen gelei…
Strooi poedersuiker overheen als de broodjes bijna zijn afgekoeld …
Ze zijn heel zacht en luchtig…
Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 2.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!