- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 January 2017
Croissanten
600 gram bloem
2tl gedroogde gist
2 eieren
3 el suiker (kan meer )
1 el citroenenrasp
2 el yoghurt
2 el olie
240 ml lauwe melk
1 ei om te bestrijken…
De gist met de suiker en de citroenrasp verroeren in de lauw warme melk..
De rest aan toevoegen en 5 minuten kneden met de machine…
De deeg zal iets vochtig zijn ,maar laat zich prima verwerken…
Stort de deeg op een werkplank en kneed deze nog eens door met de hand.
Gebruik zonodig nog een klein beetje bloem..om uit te rollen..
Maak een rol snijd deze in 6 gelijke delen…
Rol 6 ronde plakken en beleg iedere plak met dunne plakken koude roomboter…behalve de laatste….
Druk met je handen nu de stapel deeg iets plat….
Rol met de deegroller nu de deeg tot een grote plak van 1 cm dikte…
Snijd punten eruit ongeveer 12/14 stuks en rol deze op…
zet de croissanten op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier…
laat ze nu 1 uur en 30 minuten rijzen…dek ze af met folie..
bestrijk ze met losgeklopt ei….
Bak ze in de hete oven op 200/220 graden zonder hete lucht…
Maak een glazuur van versgeperste sinaasappelsap en poedersuiker….
De croassanten ze zo zacht van binnen ende buitenkant krokant…
Click to rate this post!
[Total: 20 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.