Tarwe rogge brood met zuurdesem…

Preparation time
40 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Tarwe rogge brood met zuurdesem…
Voordeeg..
340 ml lauw warm water
1/2 klontje gist
1 tl. Granaatappel siroop
1 el roggemeel
1 el tarwemeel
6 el zuurdesem
 Dit alles goed vermengen en afgedekt ongeveer 20 minuten laten rusten

Intussen onderstaande ingrediënten in de deegkom vullen..

450 gram tarwemeel

60 gram roggemeel

2 el appelazijn

1 1/2 tl zout

2 el ghee of olijfolie

De voordeeg erbij doen en een mooie zachte deeg kneden…

Met de keukenmachine 6 minuten kneden..

1 uur laten rijzen…

Intussen de oven voorverwarmen op 250 graden…

Een schaal met water onder in de oven zetten

De deeg nog eens met de hand licht door kneden,en de deeg iets plat drukken en 2 tl karwijzaad onderwerken…

Nu de deeg oprollen en tot een brood vormen…

Weer 15 minuten laten rijzen….

Het brood met 2 el zwarte koffie insmeren….

Met een spuitbus water in het fornuis spuiten zodat een lichte stoom ontstaat…

Het brood nog eens met de koffie insmeren…

Bakken op 250 graden de eerste 10 minuten en nog eens water in het fornuis spuiten..

Daarna de oven op 200 graden zetten en 40 minuten bakken met boven en onderhitte…

Als het brood uit de oven is met koud water bestrijken …

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!