- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 9 December 2016
Intussen onderstaande ingrediënten in de deegkom vullen..
450 gram tarwemeel
60 gram roggemeel
2 el appelazijn
1 1/2 tl zout
2 el ghee of olijfolie
De voordeeg erbij doen en een mooie zachte deeg kneden…
Met de keukenmachine 6 minuten kneden..
1 uur laten rijzen…
Intussen de oven voorverwarmen op 250 graden…
Een schaal met water onder in de oven zetten
De deeg nog eens met de hand licht door kneden,en de deeg iets plat drukken en 2 tl karwijzaad onderwerken…
Nu de deeg oprollen en tot een brood vormen…
Weer 15 minuten laten rijzen….
Het brood met 2 el zwarte koffie insmeren….
Met een spuitbus water in het fornuis spuiten zodat een lichte stoom ontstaat…
Het brood nog eens met de koffie insmeren…
Bakken op 250 graden de eerste 10 minuten en nog eens water in het fornuis spuiten..
Daarna de oven op 200 graden zetten en 40 minuten bakken met boven en onderhitte…
Als het brood uit de oven is met koud water bestrijken …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.