- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 31 October 2016
Weer een hele leuke kookzondag gehad en ik heb er dan ook danig op los geexperimenteerd. Was wederom heerlijk en door de appel zeer verrassend en fris. Dus…, hou je vast 😉
BENGALI SEB COCONUT
INGREDIENTEN:
– 400 gr. kippendij
– 1 rode paprika (Pilli mirchi)
– 300 gr. sperzieboontjes
– 1 1/2 appel
– 6 teentjes knoflook (Ladan/Lahsun)
– 1 zakje krieltjes
– 1 potje doperwten
– 1 zakje Indian Wok Bengali Coconut van Patak’s
– 1 blikje kokosmelk (of 1 blok santen voor een intensere kokossmaak)
– 1 theelepel gemalen komijnzaad (Jeera)
– 1 eetlepel gember (Adarak/Adrak)
– 1 eetlepel kerrie (Karee)
– 1/2 theelepel kaneel (Kulmi darchini)
– peper, zout, zoetstof, 2 bouillonblokken en maggi
– Verse koriander (Dhania)
VOORBEREIDING:
– Kip in stukken snijden en kruiden met peper en zout
– Sperzieboontjes voorkoken tot beetgaar
– Paprika in stukjes snijden en de appel in grove stukken
– Krieltjes halveren
– Knoflook fijn hakken of persen
– Koriander grof hakken en kruiden klaarzetten
BEREIDING:
1. Fruit de knoflook in een goede arachide of kokosolie
2. Voeg nu de kip toe en braad deze mee tot lichtbruin (Niet volledig gaar om de kip mals te houden)
3. Voeg tijdens het braden de droge kruiden en paprika toe en bak ook deze even mee
4. Voeg nu de kokosmelk (of santen) en de Indian Wok Bengali Coconut van Patak’s toe en laat het geheel onder af en toe roeren minimaal een kwartiertje sudderen
5. Voeg nu de krieltjes, doperwten, sperziebonen, appel en boullonblokjes toe en laat ook dit nog even lekker doorwarmen tot de juiste dikte is bereikt en maak het geheel af op smaak met wat zoetstof, maggi en zonodig wat extra gember en/of kerrie
Serveer met een goede pandan of basmatierijst en/of met naanbrood koriander/knoflook en garneer met wat verse koriander.
RIJST TIP: Wanneer je gele rijst wilt (4 pers.) voeg dan 1 theelepel kurkuma toe aan het kookwater.
Met hartelijke kookgroeten!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.