- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 27 October 2016
Panini al Latte
500 gram speltbloem
1/2 klontje gist
100 gram zachte roomboter
1 ei
80 gram suiker ( wie wil kan meer nemen)
300 ml melk
Extra…
1 eigeel
1 ei
Poedersuiker
Citroenensap
Voor de vulling
Chocolade
Lemon curd…
Kneed van de bovenstaande ingrediënten een mooie gladde en soepele deeg…
Met de kneedmachine 5 minuten kneden….
Stort de deeg op een bebloemde werkplank …
Strooi wat bloem op de deeg en kneed deze licht door…
Laat de deeg onder folie 30 minuten rijzen…
Deel de deeg in drieën ….
Rol iedere bol uit tot een vierkante plak en snijd drie brede lappen deeg…
Maak daarvan weer 3 plakken van en vul deze….
Rol ze op en zet ze iets uit elkaar op de bakplaat.
Laat de broodjes weer 30 minuten rijzen…
Verwarm intussen de oven op 200 graden…(ik bak zonder hete lucht)
Meng de citroensap met wat poedersuiker….het zal niet dik zijn…
Klop het eigeel en het ei los en bestrijk de broodjes ermee…
Bak deze in de onderste rij van de oven 20 minuten lichtbruin…
Besmeer de broodjes nog warm met het citroenen mengsel..
Strooi poedersuiker overheen en laat ze helemaal af koelen…
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 2.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.