- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 26 July 2016
Benodigdheden :
600 g jonge spinazie
2 uien
2 teentjes knoflook
350 g fetakaas
4 eieren
2 vellen bladerdeeg (kant en klaar gekocht)
boter
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor tot 175 gr. (Hete lucht)
Snij ui en knoflook in stukjes
Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
Smelt een flinke klont boter of olie in een pan.
Stoof de uien en doe er de knoflook bij.
Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken.
Laat deze massa goed uitlekken in een vergiet afkoelen.
Beboter een ronde taartvorm (25 cm )en bestuif met bloem.
Snijd 1 ronde kant van de vellen bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Dat zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet omhoog komt.
Leg de vellen in een taartvorm met in het midden de rechte kanten tegen elkaar. Zorg dat ze mooi aansluiten.
Verkruimel de fetakaas goed en mix de eieren er door.
Doe de spinazie in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de eieren en de verkruimelde fetakaas door.
TIP: Zorg dat de spinazie goed afgekoeld is want anders bakt het deeg onder de spinazie niet krokant.
Stort het spinaziemengsel in de taartvorm.
Maak kleine insnijdingen in de buitenkant van het deeg.
Vouw het bladerdeeg over de spinazie. De insnijdingen zorgden dat het deeg mooi over elkaar past.
Splits het ei en klop de eierdooier los met een scheutje water.
Bestrijk de bovenkant van de taart in met de eierdooier.
Rol een schoorsteentje van aluminiumfolie en stop het in de taart. Zo kan het vocht ontsnappen en blijft het deeg krokant.
Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.