- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 17 July 2016
Broodjes met karnemelk
400 gram meel
50 gram griesmeel (fijn)
20 gr verse gist
1 tl honing
1 tl zout (of wie wil meer)
1 tl olijfolie
140 ml water
150 ml karnemelk
Beetje olijfolie om de deeg in te vetten..
Verroer de gist en de honing in het vocht….vermeng het meel en het zout ..en voeg dit aan toe..
Meng alles goed door elkaar en laat het met de machine 7 minuten kneden..
Neem het extra olijfolie en vet de buitenkant van de bol deeg in..( deze is wat kleverig )
Doe wat meel op de werkplank …en rol de bol erdoorheen..
Maak van de deeg bolletjes van ongeveer 80 gr /90 gram
Vorm deze nu tot mooie puntjes …
Plaats de puntjes op een bakplaat of speciale stokbroodvorm en laat deze 40 minuten rijzen…
Kerf de broodjes in en Spuit rijkelijk water overheen…
Op laatst wat meel over de broodjes strooien en bakken in de voorverwarmde oven
Op 250 graden…15/20 minuten…
Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 3.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.