- Preparation time
- 35 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 21 June 2016
Baklava
1 pak filodeeg
100 gr walnoten
100 gram amandelen
100 gram hazelnoten
100 gram pecannoten
200 gram poedersuiker
1 el kaneel
1 tl kardemom
100 gram roomboter
20 ml olie
Voor de siroop
300 ml water
200 gram suiker
Sap van een 1/2 citroen
1 el oranjebloesem water
3 el honing
Breng het water met de suiker aan de kook en doe de rest erbij..
Laat alles 15 minuten koken tot het dik vloeibare siroop is…
Laat dit helemaal afkoelen…
Smelt de boter en voeg de olie aan toe…
Laat dit ook afkoelen
Hak de noten in de keukenmachine maar maal ze niet fijn..het is lekkerdere als de noten nog
wat bijt hebben…
Meng daar de poedersuiker ,kaneel en de kardemom doorheen..
Vet een grotere ovenschaal in met boter..
Leg 2 vellen dubbel als eerste laag en besmeer deze met boter..(ik heb 1 vel dubbel gelegd omdat de schaal kleiner is dan het vel filodeeg)
Verdeel de helft van de noten erop en leg nu 6 lagen (3vellen filodeeg erop ) Deze met wat boter bestrijken…
Herhaal dit tot de noten op zijn en eindig weer met 6 lagen filodeeg…
Giet nu de rest van de boter overheen en plaats de schaal in de voorverwarmde oven..
Bak de baklava op 200 graden tot die mooi bruin is….
Intussen is de siroop afgekoeld …
Verdeel deze over de hete baklava….
Click to rate this post!
[Total: 23 Average: 3.1]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.