- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 24 April 2016
400 gr Kipfilet in lange stukken snijden..
3 uien in slierden snijden
4 teentjes knoflook hakken
1 stuk gember van 4 cm) in fijne stukjes hakken
3 el citroenen siroop(homemade)
1 chili fijn gehakt
4 el olijfolie
1 tomaat in grove stukken
Koriander en peterselie na smaak
1 bosje slalotjes grof gesneden
1 grote mok groene olijven
Specerijen..
Ik maak meestal een groot potje voor zulke gerechten….met..
Paprikapoeder
Komijn
Kurkuma
Gemalen rozen
Kaneel
Gemberpoeder
Venkel
Koriander
Kruidnagel
Zwarte/witte peper
De verhouding is verschillend ,maar de gedroogde rozen en de kruidnagel in mindere mate…
Voeg het toe na eigen smaak..
Bak het kipfilet aan beide kanten aan in het olijfolie..
Voeg de specerijen aan toe…en laat het op hoog vuur goed bakken….
Dan de uien,knoflook gember ,chili en de citroenen siroop aan toevoegen…goed met elkaar mengen zodat de smaken zich met elkaar verbinden
Daarna voeg je de rest aan toe en zet je het vuur wat lager…
Zodat alles nog bakt en niet kookt…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.