- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 1 April 2016
Het recept komt van Cees Holtkamp
Voor een 8-persoons tulband
70 gram krenten (geweld)
70 gram rozijnen (geweld)
110 gram bloem
20 gram maïzena
100 gram koude boter
5 eiwitten
6 eidooiers
120 gram suiker
een mespuntje zout
wat citroenrasp
Verwarm de oven op 175 graden
Zeef de bloem en vermeng met de maïzena en het zout
Snij de koude boter in blokjes van een halve centimeter en meng die door de bloem
Klop de eidooiers met de citreonrasp en 50 gram van de suiker tot een nagenoeg wit mengsel
Klop de eitwitten op met het zout en voeg er geleidelijk 70 gram van de suiker aan toe
Spatel de eidooiermassa door het stijfgeslagen eiwit en daarna het bloem/boter mengsel
Schep er vervolgens de krenten en rozijnen door
Schep de beslagmassa in een beboterde en met bloem bestoven tulbandvorm en bak de tulband 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik met een scherp mes in de tulband, als het mes er schoon uitkomt is de tulband gaar.
Bestrijk de tulband met boter en zet de vorm er terug op.
Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.