- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 24 March 2016
Broodjes….
320 ml koud water
200 gram bloem
200 gram volkorenmeel
100 gram griesmeel
6 gram verse gist
1 tl zout
1 el ghee
Meng het meel goed door elkaar..
Doe alles bij het koude water en kneed 7 minuten een zachte deeg..
De deeg is iets plakkerig maar dat hoort zo en svp geen meel meer aan toe voegen
Bol de deeg op en maak een rol …met weinig meel…
Verdeel de rol in 7 bolletjes en zet deze iets uit elkaar op een met bakpapier voorziene bakplaat…
Dek de bolletjes af met een doek en /of plastiek folie…
Zet ze in de koelkast of op een koude plaats ….over nacht…
De volgende ochtend de bolletjes op warme plek 10 minuten laten rijzen …
De bakoven op 250 graden voorverwarmen…
Water over de bolletjes spuiten en de eerste 10 minuten op 250 graden bakken..
Opnieuw water overheen spuiten en 15 minuten verder bakken op 200 graden
Zonder hete lucht….
Als ze een mooie bruine kleur hebben …zijn ze klaar…
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.